V tomto týdnu (22.-26.4.) bude naše výdejní místo otevřeno pouze do 16:30, kromě čtvrtka 25.4., kdy bude standardní otevírací doba do 20:00. Děkujeme za pochopení!

Co vám přinesou regálové systémy a jaké jsou jejich výhody

regály ve skladuRegálové systémy se hodí do skladů, knihoven i drobných obchodů – jsou stabilní a praktické.

Potřebujete zaplnit velkou plochu skladu nebo archivu, ale klasické policové regály na to nestačí? V tom případě jsou nejideálnějším řešením regálové systémy, ve kterých účinně uskladníte zboží. Své uplatnění si našly především v průmyslu, bankovním sektoru a velkoskladech. Čím dál více si je pořizují také drobní podnikatelé, knihovny a veřejná správa. Přečtěte si, jaké jsou výhody regálových systémů a jaký užitek vám mohou přinést.

Co jsou to regálové systémy?

Interiéry, jako jsou kanceláře, menší archivy nebo prodejny a sklady, kladou na skladování a regály jiné nároky než velké firemní sklady. Stále je potřeba přehledně a jednoduše uskladnit velké množství věcí, už ale není zapotřebí několikapodlažních regálových sestav. V tu chvíli přichází řada na regálové systémy. Jedná se v podstatě o několik jednotlivých regálů, uzpůsobených tak, aby tvořily dlouhé a soustavné regálové řady. Volba velikosti regálových systémů záleží na velikosti konkrétní manipulační jednotky, se kterou se budete mezi řadami pohybovat, a také na materiálu, který v nich bude skladovaný. Jiné rozměry budou mít regálové systémy v menší knihovně a jiné například ve skladu opravny aut. Abyste se však mohli v prostoru mezi regály snadno pohybovat, je nutné vytvořit mezi jednotlivými řadami manipulační uličku.

Výhody lehkého regálového systému

Lehké regálové systémy jsou nejčastěji užívaným regálovým systémem. Své využití najdou v kancelářích, skladech, ale také garážích a v prodejnách. Regály jsou v tomto případě konstruovány jako samostatně stojící bloky, jejich šířka je variabilní a nosnost police při rovnoměrném zatížení se pohybuje od 70 kg do 300 kg. Jsou charakteristické svou nízkou váhou a jednoduchým způsobem skládání. Jejich montáž, demontáž a přidávání i odebírání polic se totiž obejde bez šroubování. Snadné je také jejich rozšiřování, kdy stačí dokoupit další díl a smontováním stojin tento díl propojit se stávajícím dílem. Celý proces zabere jen pár minut a regálová řada je připravena k použití. Ačkoli samostatné regály běžně není potřeba uchycovat, u regálových systémů je k dosažení stability potřeba umístění na pevnou podlahu a následné ukotvení nosných sloupků, což zabrání převrácení celé řady.

Jak vybrat regálový systém?

Při výběru regálového systému zohledněte nejen kvalitu materiálu, stabilitu a požadované rozměry, ale také charakter vámi uskladňovaného materiálu – tedy jeho typ a velikost. Velkou roli hraje také prostor, ve kterém bude regálový systém umístěn, každý má totiž svá specifika. V neposlední řadě se také zaměřte na mobilnost regálů, systém případného rozšiřování a možnost přidání dalších polic.


Zdroj fotografie: Depositphotos.com

Nejnovější články