Jak uspořádat garáž a jak přitom využít regály

Jak usporadat garaz

V garáži je nutné vytvořit si systém ukládání nářadí a předmětů, které ne vždy září čistotou. Ideálním pomocníkem jsou regály nenáročné na údržbu.

Máte pocit, že se z vaší garáže pomalu stává nepřehledné skladiště, ve kterém jen těžko najdete to, co zrovna potřebujete? Pak je nejvyšší čas pustit se do úklidu a dát uskladněným věcem nový řád. Rozdělte si skladovací prostory do několika úložných zón a pořiďte si regály do garáže, které vám uspořádání všech věcí usnadní.

Skladovací prostory garáže rozdělte do několika zón

Pokud garáž využíváte kromě parkování auta i k uložení sezónních pomůcek, nářadí, zahradnického náčiní a jiných věcí, rozdělte prostory ke skladování do několika zón. Vždy tak budete vědět, v jaké části garáže daný předmět najdete. Za tímto účelem využijte různé typy regálů, například oblíbený lakovaný 5policový regál s nosností až 875 kg a šířkou pouhých 40 cm, které se vejdou i do menších garáží a koutů místností.

Než se pustíte do zaplňování jednotlivých polic, udělejte si jednoduchý náčrtek s rozdělením zón a zakreslením velikostí skladovaných předmětů. Ihned budete vědět, kolik prostoru vám ukládané věci zaberou. Možná zjistíte, že si vystačíte s regálem s menším počtem polic, ale s větší šířkou. V takovém případě pro vás bude vhodný 5-policový regál o šířce 90 cm. Zvláštní prostor vyhraďte pomůckám na grilování, hračkám, nářadí i zahradnickému náčiní. Těžké a často používané předměty uskladňujte v nižších částech regálů, aby se vám s nimi snadno manipulovalo a vždy jste je měli na dosah ruky.

Zamyslete se, jestli všechny věci patří do garáže

Do garáže v průběhu roku často uskladňujeme ve spěchu spoustu věcí, které tam ve skutečnosti vůbec nepatří. Některé by mohly být uskladněny i v jiných prostorách domácnosti a ušetřily by v garáži hodně prostoru. Proč skladovat v garáži potraviny, drogerii, dokumenty a šanony, suvenýry z cest nebo třeba kancelářské potřeby? Pořiďte si prostorné regály do domácnosti a umístěte je do spíže, pracovny, komory a dalších prostorů, možností využití regálů do domácnosti je nespočet. Během chvilky budete mít doma spoustu místa pro skladování, které využijete k přehlednému a systematickému uložení věcí.

Samostatnou kategorii tvoří regály do sklepa, které jsou prostorné, snesou velké zatížení a často odolávají i vlhkosti. Právě do sklepa můžete přesunout spoustu předmětů a pomůcek, pro které už v garáži nezbylo místo.

Zapomeňte na skladování v krabicích nebo volné pokládání předmětů na podlahu či nestabilní police. Instalací dostatečného množství regálů do garáže vytvoříte spoustu místa, které umožní přehledné, bezpečné a rychlé zorganizování ukládaných předmětů.

Zdroj fotografie: Unsplash.com

Nejnovější články