Otevírací doba přes Velikonoce:
Od pátku 29.3. do neděle 31.3. otevřeno, v pondělí 1.4. zavřeno.

Jak vybrat regály do skladu tak, aby splnily vaše představy

Regaly-do-skladu

Hlavní nároky na skladové regály jsou maximální nosnost a dostatečná robustnost.

Bytelné regály správných rozměrů jsou nedílnou součástí každého skladu. Nezáleží na tom, máte-li malý sklad pro uložení menšího množství zboží, nebo obrovský sklad pro tisíce produktů. Bez regálového systému se neobejdete ani v jednom případě. Nabízí se otázka, jak vybrat regály do skladu tak, aby splnily vaše představy a potřeby. Zaměříte-li se při výběru nových regálů do skladu na ty nejdůležitější parametry, nakonec se rozhodnete pro ten pravý regálový systém.

Zorientujte se v rozměrech skladových regálů

Jedním z nejdůležitějších parametrů při výběru nového regálu do skladu je samozřejmě jeho velikost. U každého regálu najdete tři rozměry, a to výšku, šířku a hloubku. Zatímco v případě nedostatečné šířky můžete problém vyřešit nákupem nového regálu, výšku ani hloubku dodatečně nerozšíříte.

Pečlivě si tak promyslete, jak vysoké regály můžete do skladu umístit a jak hluboké mohou být. Vždy počítejte s rezervou. Nemáte-li aktuálně možnost využít maximální potenciál regálu, neznamená to, že tomu tak bude vždy. Počítáte-li s postupným rozšiřováním svých skladovacích prostorů, pak jsou profesionální regály dobrou volbou.

Kolik polic u nového regálu do skladu potřebujete?

Čím větší počet méně rozměrných předmětů potřebujete uskladňovat, tím více polic se vám bude hodit. Profesionální regály do skladu mají standardně 5 polic. Příkladem je kovový zinkovaný 5-policový regál, o který je ve skladech velký zájem. Větší počet polic rozhodně není na škodu, v případě potřeby můžete polici vždy demontovat a jejich počet snížit. Skladové regály mají navíc zpravidla vkládací police nastavitelné, a tak si jejich polohu přizpůsobíte aktuálním potřebám.

Kromě nosnosti je důležitá i hmotnost regálů

Chcete-li se vyhnout nepříjemnostem, nepodceňujte nosnost skladových regálů. Samozřejmě platí, že čím těžší předměty chcete uskladňovat, tím větší nosnost regálu potřebujete. Zaměřte se vždy nejen na nosnost celého regálového systému, ale také jednotlivých polic. Například zmiňované profesionální regály jsou na tom z hlediska maximálního zatížení velmi dobře. Máme pro vás na výběr také regály s celkovou nosností až 2100 kg, i s nosností na jedné polici až do 500 kg. Tyto robustní regály jsou navrženy tak, aby zvládly náročné skladovací úkoly a umožnily vám efektivně uskladnit i těžké předměty.

Nosnost regálů je tedy zásadní. Většinou však také platí, že s maximálním zatížením regálů roste i jejich hmotnost. Regály s menší nosností mají totiž police vyrobené nejčastěji z MDF desek nebo překližek. Ty jsou lehčí než masivní dřevotřískové desky. S lehčími regály se snadněji manipuluje. Máte-li v plánu je často přesouvat, jejich hmotnost pro vás bude důležitá.

Regálové systémy přináší řadu výhod, proto mají své místo v každém skladu. Ať už se nakonec rozhodnete pro pevné kovové regály, nebo třeba profesionální regály, vždy se zaměřte na to, aby jejich parametry odpovídaly vašim potřebám. Kromě rozměrů by vás měl zajímat i počet polic, nosnost či hmotnost.

Zdroj fotografie: Visualhunt.com

Nejnovější články