V tomto týdnu (22.-26.4.) bude naše výdejní místo otevřeno pouze do 16:30, kromě čtvrtka 25.4., kdy bude standardní otevírací doba do 20:00. Děkujeme za pochopení!

Potřebujete skladovat zboží s větší hmotností nebo objemem? Zkuste regály s vysokou nosností

převoz palet od dopravce

Zařizujete si sklad? Zvláště pokud potřebujete uskladnit velké množství těžkého a objemného zboží, je pro vás při výběru regálů klíčovým měřítkem nosnost.

Ať už podnikáte v oboru skladování, prodeje nebo distribuce zboží, potřebujete nejen vlastnit dostatečně velké prostory, ale také co nejefektivněji a nejpřehledněji uskladnit zboží a naplno tak využít potenciál prostoru. V tu chvíli přichází na řadu instalace regálů, díky kterým lze kapacitu skladu dokonce velmi výrazně rozšířit. A to i v případě, že potřebujete uskladnit zboží s větší hmotností či objemem. Tehdy jsou nejideálnějším řešením regály s vysokou nosností. Jak si ale tyto regály do skladu správně vybrat a jaké jsou jejich výhody?

Dostatečná nosnost je klíčová

Nejdůležitějším kritériem při výběru je nosnost. Nejprve si tedy ujasněte, co budete na skladové regály ukládat a jaká bude celková hmotnost zboží. Na trhu se vyskytují regály s celkovou nosností polic při rovnoměrném zatížení od 70 až do 300 kilogramů na jednu polici. Vás samozřejmě zajímá jak nosnost jednotlivých polic, tak nosnost celková. Dbejte také na dostatečnou rezervu – vždy je lepší mít několik kilogramů „k dobru“, než regál zbytečně přetěžovat. Vyhnete se tak možnému nevratnému poškození a opakovanému nákupu nového regálu.

Berte v potaz správnou velikost

Důležitá je nejen hmotnost zboží, které budete do regálů ukládat, ale také jeho rozměry. Od nich se budou odvíjet rozměry vybraného regálu, což se týká délky i hloubky. Dalším aspektem, který je potřeba brát v potaz, jsou rozměrové dispozice vašeho skladu či obchodu, ve kterém budou regály umístěny.

Nezapomeňte si samozřejmě zachovat dostatečný prostor pro takzvanou manipulační uličku, díky které bude možné mezi regály procházet a manipulovat s uloženým zbožím. Ideální řešení jsou pak ta, která umožňují operativní změny umístění polic. Ty poskytují bezšroubové regály, u kterých můžete police jednoduše umístit do libovolné pozice, případně police odebrat či přidat.

Nekonečné regály

Nespornou výhodou regálů s vysokou nosností je jejich variabilita. Na trhu je seženete v jednokusové variantě, která funguje jako samostatný celek, spojením jednoho a více však vytvoříte takřka nekonečnou řadu. Jedná se o ideální řešení v případě, že teprve začínáte s podnikáním a nejste si jistí, jak moc se bude váš sortiment do budoucna rozšiřovat. Pak není nic jednoduššího, než stávající řadu rozšířit přidáním dalších regálů, které snadno spojíte v jeden celek – regálový systém. Celá montáž zabere jen pár minut, v případě kovových regálů se navíc jedná o bezšroubový proces. K dosažení větší stability však nezapomeňte celou řadu umístit na pevnou podlahu a ukotvit.


Zdroj fotografie: Depositphotos.com

Nejnovější články