Regály usnadní organizaci vaší domácnosti. Přečtěte si, kde všude vám pomůžou

Regaly-do-domacnostiRegály využijete ve spíži, na půdě, ale i ve sklepě nebo domácí dílně.

Regály a regálové systémy se ve velké míře používají ve skladech nebo obchodech, své využití však mají i v jakékoliv domácnosti. Hodí se nejen do garáže, ale i mnoha dalších místností, kde usnadní skladování předmětů různého charakteru a zpřehlední jejich organizaci. Pokud si pořídíte bytelné regály do domácnosti s dostatečnou nosností a adekvátními rozměry, přinesou vašemu bydlení řád a pořádek. Inspirujte se našimi tipy a přečtěte si, kde všude v domácnosti vám regály pomůžou.

Pozinkované regály do spíže

Zavařeniny, sirupy, alkoholické i nealkoholické nápoje, trvanlivé potraviny, ovoce, zelenina a spoustu dalšího – to vše postupně ukládáme do spíže a vytváříme si dostatečné zásoby. Právě pro uložení potravin jsou regály do domácnosti ideální. Mezi zákazníky je například oblíbený zinkovaný 5policový regál o rozměrech 2000x1200x500 mm, který se díky nosnosti až 875 kg hodí i pro uložení skleněných lahví a jiných těžkých předmětů.

Pokud jste při výběru nového regálu do domácnosti limitováni velikostí spíže nebo jiné místnosti, porozhlédněte se po užších typech regálů. Do této kategorie patří například zinkovaný regál o hloubce 450 mm. Regály s pozinkovanou povrchovou úpravou na sebe díky neutrálnímu kovovému vzhledu příliš neupozorňují a do interiéru dobře zapadnou. Nemusíte se tak obávat, že by narušily vzhled interiérových prostorů.

Regály pro pořádek na půdě i ve sklepě

Až budete dělat pořádek na půdě, budete mít jasno, že i tam se vám budou regály hodit. Na půdu často odkládáme věci, které se jinde nevejdou a pro které nemáme aktuálně využití, ale nechceme se jich nadobro zbavit. To ale neznamená, že byste při přesunu věcí na půdu neměli mít přehledný systém skladování.

Pořiďte si několik pevných kovových regálů a systematicky je postupně zaplňujte. Naše regály mají nastavitelnou výšku polic a v případě potřeby jdou zcela demontovat. Regál proto využijete i pro skladování objemnějších věcí, nářadí, spotřebičů nebo jiného vybavení. Totéž platí v případě regálů do sklepa. Tam se hodí především modely s kovovými policemi, které jsou odolné vůči vlhkosti a plísním.

Máte domácí skladovací prostory? Pořiďte si kvalitní regál

Ke skladování věcí využíváme v domácnosti nejrůznější prostory. V některých domech je primárním skladovacím místem vhodně uspořádaná garáž, jindy zase ke skladování slouží samostatně vyčleněná místnost. Princip je však vždy stejný – je třeba vytvořit takové podmínky, které umožní bezpečné, přehledné a rychlé uložení různě velkých předmětů. I v tomto případě byste měli sáhnout po cenově dostupných regálech do domácnosti.

Pozinkované regály využijete i v domácí dílně

Řadíte-li se mezi zapálené kutily a máte doma k dispozici vlastní dílnu, kromě velkého ponku a skříní byste ji měli doplnit také o regály. Využijete je pro uskladnění nářadí, spojovacího materiálu, pracovních pomůcek i chemických prostředků. Máte-li v plánu do regálu umisťovat i barvy, laky, ředidla a jiné agresivní přípravky, dejte přednost celokovovým regálům, které jsou odolnější a snadněji se čistí.

Možnosti využití levných kovových regálů v domácnosti jsou v podstatě neomezené. Máte-li v plánu je pořizovat například do své pracovny, nenechte si ujít náš další článek, ve kterém jsme se podrobněji zaměřili na regály na uskladnění šanonů.


Zdroj fotografie: Depositphotos.com

Nejnovější články