Otevírací doba přes Velikonoce:
Od pátku 29.3. do neděle 31.3. otevřeno, v pondělí 1.4. zavřeno.

Úložné boxy a skládací přepravky aneb Jak si zorganizovat život

Člověk za život nahromadí spoustu věcí. Některé mají praktické užití, jiné sentimentální hodnotu a velká část z nich patří do šedé zóny nadepsané: „Třeba se to někdy bude hodit“, případně „Jo, zítra to proberu a vyházím“. Ať už se rozhodnete svůj zabydlený domov, sklep a garáž trochu pročesat, či ne, úložné boxy se vám budou hodit. Vše potřebné v nich bude hezky roztříděné a připravené k okamžitému použití a vše nepotřebné tam zůstane archivováno na věky věků.
Žena v obývacím pokoji a regály
Znáte všechny vychytávky, které vám pomohou udržovat pořádek?

Pro malé byty jsou úložné boxy spásou

Především v malých bytech, kde je o skladovací prostory nouze, vás úložné boxy mohou zachránit před naprostým chaosem. Výhodou je, že máte rovnou sbaleno pro případ, že ceny nemovitostí klesnou a vy se budete moci přestěhovat do většího.

Úložné boxy se vyrábí v nepřeberném množství designů a materiálů a uskladnit do nich můžete prakticky jakékoliv menší předměty. V dětském pokojíku poslouží na zkrocení zdivočelých hraček, v pracovně v nich před nechtěným vyhozením zachráníte důležité smlouvy a dokumenty nebo přečtené knihy. V koupelně zas pojmou všechny krémy, masti, esence, toaletní vody a další kosmetiku a v kuchyni se z nich stanou přihrádky na koření, mouku, cukr či třeba cibuli a brambory.

Pořiďte si úložné boxy pod postel i do skříně

Málokterá skříň má dostatek přihrádek a šuplíků. Volné místo v ní snadno zaplní mělký přepravní box, do něhož si můžete naskládat vše od spodního prádla po nenošené boty. Někomu se do ložnice šatní skříň ale prostě nevejde a někdo, třeba studenti, si ji ani pořizovat nehodlá. V obou případech je nahradí zásuvkové boxy na oblečení zasunuté pod postelí.
Úložné boxy do skříněVyužijte prostor ve skříni opravdu naplno. Pod ramínka se vám vejdou ještě další úložné boxy na oblečení a boty.

Jak si zorganizovat sklep a vyhnat z něj zlé duchy

Snad každý má hluboko v paměti zarytý alespoň jeden hrozný zážitek z dětství, v němž figuruje temný a vlhký sklep plný harampádí, haraburdí, krámů, veteše a prachu. Vstoupit do něj vyžadovalo notnou porci odvahy, v koutech a škvírách mezi nahromaděnými věcmi totiž číhalo neviditelné nebezpečí a roztřesená ruka jezdila po studené stěně ve snaze co nejrychleji nahmatat vypínač.

Nezpůsobte svým dětem podobné trauma. Zbavte se nepořádku a děsivých stínů. Pořiďte si policové regály a do nich plastové boxy. Set stejných pořadačů sklep zpřehlední, a ten díky tomu nebude vypadat tak strašidelně. Výhodou plastových boxů je snadná údržba a manipulace a to, že je lze skládat do sebe.
Úložné boxy s víkemVelké úložné boxy s víkem uchrání nepoužívané věci i ovoce a zeleninu před vlhkostí, špínou a škůdci. Popište si je štítky, ať všichni ví, co se uvnitř skrývá.

Úložné boxy v garáži udělají místo

Jestli existuje nějaké místo, které trpí na nepořádek nejvíce, pak je to jistě garáž. Tomu, jak si uklidit garáž, jsme tu už jeden článek věnovali. Hlavní roli tu opět hrají regály a boxy. Ty otevřené použijte na nářadí, které chcete mít po ruce, malý ukládací box s přihrádkami a předním průhledným panelem pak poslouží na organizaci i těch nejmenších šroubků a matiček.

Skládací přepravka: geniální pomocník do auta i na zahradu

Plastová skládací přepravka je podobně převratný vynález jako kufr na kolečkách. Má překvapivě vysokou nosnost, a přitom skoro nic neváží a složená navíc zabírá naprosté minimum místa. Spousta lidí si ji proto pořizuje nejen do domácnosti a na zahradu, ale i do auta na nákupy.
skládací přepravka do auta

Plastová přepravka patří mezi povinnou výbavu každého auta. Díky ní vám předměty v kufru při každém prudším zatočení nebudou svévolně létat vzduchem.


Zdroj fotografií: Depositphotos.com

Nejnovější články